Van Persie doet ook Yoga

Eigenlijk is het geen nieuws. Robin van Persie doet aan Yoga. Zoals zoveel topsporters. De Volkskrant kwam er vandaag mee in de krant.

Het heeft Van Persie geholpen de top te bereiken. Met de onderstaande actie als één van zijn hoogtepunten. Had Robin anders dit fantastische doelpunt kunnen maken?

yoga persie

Lenigheid, snelheid en sterk zijn typeren deze actie. Met de juiste yoga oefeningen zorg je er voor dat je lijf sterk en lening wordt en dat je snel en scherp op situaties in kunt spelen.

Voetbal en Yoga

Omdat voetbal een mannensport is, is yoga onderbelicht gebleven in deze sport. Niet dat er niet aan yoga werd gedaan, maar omdat het niet stoer is om te vertellen. Nu yoga steeds duidelijker in verband wordt gebracht met topprestaties wordt het ook meer verteld dat topsporters aan yoga doen.

Neem Ryan Giggs. Op zijn veertigste speelde hij nog het allerhoogste voetbal van de wereld. Hij deed (en doet) aan Yoga.

Voetballers hebben over het algemeen zeer korte spieren. De korte spieren kunnen ernstige schade oplopen bij explosieve bewegingen. Door yoga te doen leer je je ademhaling te beheersen. Tevens zorg je voor een verbetering van balans en souplesse van je lichaam.

Wil je beginnen met Yoga?

Ontdek dan deze 3 yoga oefeningen voor beginners.